Centrum voor herstelverblijf

Omschrijving

Het herstelverblijf Ravelijn is een comfortabel verblijf waar u, omkaderd met professionele zorg, kan herstellen en weer fit worden. Onze gasten zijn voornamelijk mensen die een heelkundige ingreep hebben ondergaan of die hebben geleden aan een ernstige aandoening en die nog niet zelfstandig in hun natuurlijk thuismilieu kunnen functioneren. Ook bij een tijdelijke onbeschikbaarheid van uw mantelzorger kan u bij ons terecht.

Naast alle gangbare diensten, kan u de klok rond beroep doen op een competent team van zorgverstrekkers die, in nauw overleg met de thuiszorg en de behandelende arts, uw terugkeer naar huis voorbereiden. Onze missie beschouwen we als geslaagd indien we u een zorgeloze herstelvakantie hebben kunnen aanbieden en u opgeladen en in optimale conditie weer naar huis kan gaan. U kan ook een zorgvakantie bij ons doorbrengen samen met uw partner of uw mantelzorger.

Erkenning

Het herstelverblijf Ravelijn zal een door het Agentschap Zorg en Gezondheid erkende voorziening zijn. Een erkenning door het Agentschap Zorg en Gezondheid is een kwaliteitsgarantie voor de zorg, de dienstverlening en de infrastructuur.

Infrastructuur

Het herstelverblijf bevindt zich op de 1ste verdieping. Elke aangepaste en stijlvolle kamer is voorzien van 1 of 2 elektrisch verstelbare hoog/laag bedden, een noodoproepsysteem en een rolstoeltoegankelijke badkamer met inloopdouche, toilet en aangepaste wastafel. Voor uw comfort beschikt iedere kamer bovendien over een kluis, een geruisloze koelkast, een flatscreen televisie met gratis digitale televisie, gratis internet en WIFI en een gratis telefoonaansluiting. Verder staan een reeks gemeenschappelijke faciliteiten te uwer beschikking om uw verblijf en herstel zo goed en aangenaam mogelijk te laten verlopen :

  • Onze kinesisten begeleiden u actief bij uw revalidatie. Een volledig uitgeruste kinesitherapieruimte met professionele apparatuur staat te uwer beschikking;
  • In het sfeervol restaurant tovert onze kok met steeds dagverse producten de heerlijkste gerechten op uw bord;
  • In de wellness kan u genieten van de infraroodbanken die een weldadige werking hebben op pijnlijke of stramme spieren en gewrichten. In het kapsalon of tijdens een pedi- of manicure kan u zich zalig laten verwennen;
  • In de bar, in het “Grand Café” of op het zonneterras kan u, in gezelschap van de andere gasten, genieten van een hapje of drankje.