Veelgestelde vragen

Kom ik in aanmerking voor een opname?
Afhankelijk van uw zorgbehoevendheid komt u hoger of lager op een wachtlijst terecht. Voor mensen met een grote zorgbehoefte wordt een snelle opname voorzien en wordt na een kennismakingsgesprek alles in gereedheid gebracht om u te verwelkomen.

Hoe groot is mijn kamer?
De grootte van de kamer varieert tussen de 25 en 36m².

Heb ik een eigen badkamer?
Elke eenpersoonskamer beschikt over een eigen aparte badkamer met inloopdouche, toilet en lavabo. De badkamer is ruim en voorzien van alle faciliteiten voor rolstoelgebruikers.

Kan ik mijn meubels meebrengen?
Wij willen u met het allerbeste comfort omringen. Daarom voorzien wij een speciaal verstelbaar bed met een aangepast matras en een ergonomische zetel. Omdat het belangrijk is dat u zich wel thuis kan voelen kan u een gedeelte van uw meubilair ook meebrengen en mag u de kamer decoreren met uw dierbaarste souvenirs.

Moet ik eten op de kamer?
Wij proberen de bewoners te stimuleren om naar de gemeenschappelijke eetruimte te komen en samen met andere bewoners te eten en te genieten van een lekkere en gezellige maaltijd en de sociale contacten. Maar de beslissingen liggen uiteindelijk bij u.

Mag ik roken?
Aangezien een woonzorgcentrum een openbaar gebouw is, is roken niet toegestaan in het grootste gedeelte van het gebouw. Er is wel een aparte rokersruimte voorzien op het gelijkvloers en u kan uiteraard ook roken in de tuin.